Zalaszentgrót Város Önkormányzata

Kereskedelem

Kereskedelem

Vizeink védelme és megőrzése kulcsfontosságú a Coca-Cola HBC Magyarországnak

Teljes testtömegünk 60-65 százalékát teszi ki víz. Testünk mozgás nélkül is napi 2-3 liter folyadékot veszít. Ennek a pótlása kulcsfontosságú, ha nem iszunk eleget, akkor kiszáradhatunk, ami fejfájáshoz, fáradtsághoz, csökkentett figyelemhez és a fizikai teljesítmény gyengüléséhez vezethet.

Két évtizeddel ezelőtt 25 magyarországi forrás vízminőségének és összetételének összevetését követően született meg a döntés, hogy Zalaszentgróton lesz a Coca-Cola HBC Magyarország palackozó üzeme. A 685 méter mélységből nyert, 14 ezer éven át szűrődött zalaszentgróti víz ásványi anyagösszetétele kiegyensúlyozott, ennek köszönheti kellemes ízét.

Magyarország legnagyobb üdítőitalgyártója jelentős mennyiségű vizet használ fel termékei – így többek között a zalai gyárban készülő NaturAqua, vagy a Smartwater - előállításához, éppen ezért a felelős és takarékos vízfelhasználás alapkövetelmény a vállalatnál. Borsos Zoltánt, a Coca-Cola HBC Magyarország zalaszentgróti üzemének Technológiai Vezetőjét kérdeztük a cég vízgazdálkodásáról és vízcsökkentési intézkedéseiről.